21 Ağustos 2009 Cuma

TUPPERWARE ERGONOMİK SALATACI


TUPPERWARE ERGONOMİK SALATACI:

* Tupper’ın bu mucizevi ürünü santrifüjle(çamaşır makinesi mantığıyla) çalışarak içine koyduğunuz yeşillik, meyve, sebze vs. kuruturak dolapta daha uzun süre çürümeden saklanmalarını sağlar.
* Kapağının üstündeki mekanizmayı döndürdüğünüzde içine yıkayıp da koyduğunuz besini kurutabilirsiniz!
* Ayrıca ikinci kapağı ile birlikte ister süzgeçli kabında isterseniz süzgeçi çıkartarak marul, ıspanak vb. yeşillikler, hatta karpuz vs. saklayabilirsiniz.
* Fasulye,nohut vs. 3 saat içinde pişmeye hazır hale getirecek şekilde demleyebilirsiniz.
* Geliştirilmiş dizaynıyla döndürdüğünüz kolu durdurmak için düğmesi vardır.
*Ayrıca kuruttuğunuz yeşillik vs. suyunu boşaltabileceğiniz su dökme oluğu mevcuttur.
*Hamur yoğurup, mayalayabilirsiniz. 15-20 dk gibi kısa bir sürede mayalama işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca mayalandığı zaman kapağı atarak size haber verebilir.
*Narin sebze ve meyvelerinize de kesinlikle zarar vermez. Örneğin çileği bile kurutabilirsiniz.


Süzgecini her türlü yıkama yada ayıklama işlemlerinizde yardımcı olarak kullanabilirsiniz.


Her mutfakta olması gereken bir ürün. Yeşillikleri ve sebzeleri yıkamadan koyduğum zaman yapmak daha zor geliyor ama yıkandığı zamanda daha kısa sürede tüketmek gerekiyor. Bu ürünle bu ikilemde kalmadan sebzenizi hem yıkanmış hemde uzun süre saklayabiliyorsunuz. Doğrusu sadece kurutmak için kullanmak bu ürün için yazık, çünkü inanılmaz güzel yeşillik saklayabiliyorsunuz. Kendi tecrübemle bir ay kadar yıkanmış ıspanağı saklama başarısına sahip bir ürün. Kuruttuğunuz yeşilliklerle yaptığınız salatada sosun su ile karışmaması salatanızın lezzetini inanılmaz artırıyor.


Hamur mayalamakta da benim en büyük yardımcım. Kısa sürede mayalandığı için hamur mayalamaya artık üşenmiyorum. İçini hazırlayana kadar hamur mayalanabiliyor. Ama ortasındaki çıkıntıya hamuru yoğururken dikkat etmeyi unutmamalısınız. Büyüklük olarakta hamur için ideal.


Birde güzel başka bir özelliği daha var. Kızartma yapıp yiyemeyenlerdenseniz hemen bu üründen edinin. Yaptığınız kızartmayı direk salatacıya alıp yağını süzdürebilirsiniz. Patlıcan kızartmasının içinde hiç yağ kalmadığını görünce inanamayacaksınız!


Salatacı demişken piyasada olan o kadar ucuz ürünler varki buna neden bu kadar para vereyim diyen kişi çok var. Piyasada olan üründen çok daha rahat kullanımlı ve sağlıklı olmasını bir kenara bırakalım. Diğer salatacıları sadece kurutmak için kullanılır ve mutfağınızda çok fazla yer işgal eder. Ama tupperware salatacıyı, kurutmanın yanı sıra sebze meyve saklama, hamur mayalama, bakliyat ıslama gibi çok amaçlı olarak kullanabilirsiniz. Bence bu büyük bir avantaj.

Birde tupperware salatacıdan ince iki tane ucuz marka salatacı kullanıp kırdığımıda söylemeden edemeyeceğim :) Bana tupperware salatacıdan daha pahalıya mal olan iki salatacıdan elimde kalan bir hiç.

Tupperware'in on yıl garantili olduğunu unutmayın, çok fazla garantiye ihtiyacınız olmayacak ama yine de bunu bilerek kullanmak güzel :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder